Kent mixar upp setlistan

Kents vårturné är i gång. Hittills har männen från E-tuna hunnit med fyra spelningar i Norge. Den sjunde februari är de tillbaka i Sverige och Linköping. En studie av de fyra Norge-spelningarna visar att bandet har ändrat ganska mycket i setlistan sedan höstturnén avslutades i Köpenhamn den 9 december 2007.

Sundance kid
har tillkommit och ser ut att bli vårturnéns Berlin. Med andra ord: den stående andra låten under spelningarna. Vy från ett luftslott ser ut att förbli inledningslåten. Kent har öppnat alla konserterna med den, vilket de också gjorde under hösten. Favoriterna Socker och Palace & Main har tillkommit och ser ut att ha fått permanenta platser i setlistan, platser tre och fem.

Låt oss jämföra inledning på höstens spelningar med vårens:

Höst:
Vy från ett luftslott
Berlin
Max 500

Vår:
Vy från ett luftslott
Sundance kid
Socker


Trots att vi ser en stor förändring, så är det med ett snarlikt tempo som Kent väljer att öppna spelningarna med även i vår. Ett mid-tempo. Den stora skillnaden i låttempo ser vi i vårsetlistans fjärde låt. Under hösten valde Kent att ligga kvar i mid-tempo fram till sjunde låten, då de riktigt sparkade i gång giget med låten Revolt III. Nu ser det ut som att Kent väljar att höja temperaturen redan i fjärde låten, där Revolt III nu ligger fastkilad. Något som måste ses som ett gott tecken. Under hösten fick Kent kritik för att spelningarna tog sådan lång tid på sig innan de tände till. Kent har tagit till sig av kritiken och tagit fram en lösning. Om den funkar återstår att se.

Under mellandelen av spelningarna i Norge var det ungefär samma visa som i höstas. LSD, någon?, Romeo återvänder alltid ensam, Colombus, Generation ex, Kärleken väntar, Musik non stop och Ingenting.

Däremot har Kent valt att plocka fram två superhits till slutet av huvudsetet: Om du var här och Dom andra, vilket måste dra ner galet mycket jubel.

Hur spelningarna avslutas tänker jag inte avslöja. Man ska ju aldrig berätta slutet på en bok, film eller spelning. Man jag kan säga så mycket som att de spelar 747 och Mannen med den vita hatten.

Till sist: Kent spelade Utan dina andetag under giget i Ås. Hoppas, hoppas att de kör den i Sverige också.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0